Dirigent oefenorkest en slagwerkinstructeur

Dyon Jansen

Al op jonge leeftijd was Dyon een en al muziek. Hij is begonnen als slagwerker bij Muziekvereniging St Jan in Kilder. Slagwerk alleen was niet voldoende en op zijn 15de begon Dyon aan zijn trombone avontuur.

Dyon had nooit gedacht dat een muzikale beroepsopleiding iets voor hem zou zijn maar uiteindelijk toch de stap gezet en in november 2020 zijn Hbo-diploma klassiek bastrombone aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond. De opleiding HaFaBra directie volgt hij op dit moment aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en zijn leermeester is Alex Schillings.

Op enthousiaste wijze laat Dyon zijn muzikale kennis achter in ons oefenorkest en bij de slagwerkers. Hij wil graag een voorbeeld voor anderen zijn. Niet zozeer op muzikaal gebied maar vooral om te laten zien dat je met een vmbo-achtergrond toch je dromen waar kunt maken.

“Ik ben trots dat ik van mijn hobby mijn beroep heb mogen maken. Ik ben een solist, een teamspeler en ben ambitieus, maar plezier in musiceren staat voorop.”

Vanaf 2015 is Dyon slagwerk instructeur en vanaf 2022 dirigent van het oefenorkest bij Drumfanfare St. Martinus.


©LEEV