Dirigent grootorkest

Simon Kleinjan

Op 12-jarige leeftijd werd Simon lid van de plaatselijk Harmonie als concertslagwerker en begon zijn muzikale carrière. Na allerlei muzikale omzwervingen kon hij in 1981 bij de Krijgsmacht de overstap maken naar de Militaire Muziek. Hij had graag al eerder willen beginnen aan een conservatoriumstudie maar door omstandigheden kwam het er niet van.

Na een interne opleiding werd hij geplaatst als tamboer/trompetterinstructeur bij het Tamboerkorps van het Garde Grenadiers te Arnhem. In 1984 maakte hij de overstap naar de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. En in 1987 naar het Tamboerkorps Garde Fuseliers, zijn oude stek.

In 1992 werd Simon aangenomen als tamboermaitre/dirigent en zakelijk leider van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee te Apeldoorn. En hij volgende de opleiding HaFaBra directie aan het Conservatorium van Maastricht.

Met het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, dat ondertussen was overgegaan in fanfarebezetting volgde vele succesvolle optredens in Europa, Engeland, Rusland en Australië. In 2006 werd hem in de rang van Kapitein eervol ontslag verleend.

Bij Simon staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ook houdt hij van de afwisseling, modernere muziek afgewisseld met licht klassiek.

“Marsen voor op de weg moeten makkelijk in het gehoor liggen. Die moeten leuk klinken en makkelijk te spelen zijn. Je wilt voor het grote publiek goed voor de dag komen en laten zien wat je kunt. Daarbij is het ook belangrijk dat je marsen speelt, waarop de schutters goed kunnen lopen.”

 “Een mooie uitdaging, waar ik heel veel zin in heb.”

Vanaf 2021 is Simon dirigent bij Drumfanfare St. Martinus.

Simon Kleinjan portret
© LEEV